Användning och underhåll

En hängmatta från Hängmatta Butik håller extremt bra kvalitet, vilket gör att du kan njuta av din hängmatta i många år framöver. Felaktig användning och underhåll kan dock leda till att hängmattan slits snabbare, eller till och med går sönder.

För att förhindra att den slits ut för tidigt har vi sammanställt ett antal tips nedan för användning och underhåll av din hängmatta.

Innan användning

Innan du kan använda hängmattan måste du först hänga upp den ordentligt.

Kontrollera upphängningspunkterna före användning. Se till att fästena är tillräckligt starka för att enkelt hålla för vikten. Tänk på att gungning eller annan rörelse ökar trycket på upphängningspunkterna. Om du inte känner dig säker är det bättre att välja en annan plats.

Den idealiska höjden för att hänga upp en hängmatta är 150-180 cm. Hängmattans mittdel kommer då hänga 30-50 cm från marken.

Varje gång du ska använda hängmattan bör du först kontrollera att det inte finns några revor, öppningar, hål eller andra skador som kan ge upphov till farliga situationer.


Under användning

Det mest bekväma sättet att ligga på i hängmattan är diagonalt. Din rygg är på så sätt mindre böjd, vilket innebär att du verkligen kan koppla av i hängmattan. Det förhindrar även ryggproblem.

Ta av dig skorna när du använder hängmattan. Se även till att du inte har några vassa föremål (t.ex. nycklar) i fickorna, eftersom dessa kan skada hängmattan.

Se till att hängmattans maximala kapacitet inte överskrids.

Använd aldrig en ställning, eller någon annan produkt, om skruvar eller andra delar saknas eller är felaktigt fästa.


Underhåll av din hängmatta eller hängstol

Våra hängmattor är tillverkade i bomull. Bomull är en naturlig produkt och det mest bekväma materialet att använda för en hängmatta. En av egenskaperna hos bomullstyg är att det andas så att din kropp kan andas medan du ligger på det. Det håller din kroppstemperatur så jämn som möjligt. Materialet kommer dock med tiden missfärgas och blekas av solen.

Lämna aldrig en hängmatta hängande ute i regn, frost eller andra negativa väderförhållanden.

Rengör ställningen efter användning och förvara den inomhus vintertid. Utsätt inte ställningen för väderförhållanden som kan påverka ställningen.

Utför en grundlig kontroll och underhåll minst en gång om året.

Hängmatta Butik ansvarar inte för potentiella skador eller skador orsakade av användningen av våra produkter. Hängmatta Butik kan därför aldrig hållas ansvariga för skador som orsakats under eller på grund av användningen av våra produkter.